Gesprek met Yvet

Kind- en gezinscoach

  

  

  

De kracht van het kind

In 4 bijenkomsten van 2 uur vertel ik over de volgende thema’s: 

- Talent in het licht
- Karakter van het kind
- Gedrag en geboorte patronen
- Mijn kind spiegelt mij

Deze avonden zijn informatief en interactief en geven ruimte voor napraten voor wie daar behoefte aan heeft. Elke avond bevat een ander thema, de inhoud is herkenbaar en brengt de kracht van je kind en jezelf als opvoeder aan het licht. 

Data & tijd: info volgt
Locatie: info volgt
Aanmelden of meer informatie: Download de folder hieronder en/of neem contact op via Info@gesprekmetyvet.nl   

De kracht van het kind
Flyer kracht van het kind 1.pdf (440.42KB)
De kracht van het kind
Flyer kracht van het kind 1.pdf (440.42KB)"Op weg naar bewust opvoeden"

Cursus voor ouders die graag iets meer zouden willen weten over de behoeften van een kind in elke leeftijdsfase tot 21 jaar. Naast de behoeften van het eigen kind, komt ook de behoefte van jezelf in de rol als kind aan de orde. Wat heb je gemist? Hoe geef je deze behoeften nu aan je eigen kinderen? Wat voor een type ouder ben jij en wat zijn daarin je kwaliteiten en je valkuilen?
Aan het eind van de cursus is er bewustwording op de verlangens van een kind en inzicht in eigen opvoedingsstijl.

Thema’s die voorbij komen
- Leeftijdsfase van het kind met zijn behoeften,  verlangens en ‘taken’.
- Hoe heb ik de 12 kernverlangens van een kind zelf ervaren in mijn jeugd?
- Wat voor een type ouder ben ik? Welke kwaliteiten heb ik in mij en hoe zet ik deze in als ouder?
- Wat spiegelen mijn kinderen mij terug? 

Datum: info volgt
Aanmelden of meer informatie: Info@gesprekmetyvet.nl 

Talent in het licht

Workshop over het herkennen van talenten.
Wanneer je mensen vraagt naar hun talent, vinden ze dat vaak moeilijk om te zeggen. Vaak noemen ze een aangeleerde vaardigheid. Ze vergeten het onderliggende talent dat vele male groter is en breder inzetbaar is dan een vaardigheid.
Leer je talent en/ of die van anderen te herkennen. Ontdek hoe je Talent in het licht zet en je hiermee jezelf en anderen kan laten stralen!
Een workshop voor opvoeders, ouders, leerkrachten en iedereen die het beste uit zichzelf en de ander wil halen.

Datum: info volgt
Aanmelden of meer informatie: Info@gesprekmetyvet.nl  

Geef een huiskamer gesprek!

Een huiskamer-gesprek is een informatieve en interactieve bijeenkomst met vrienden, kennissen, familieleden of collega’s die bij jou in de huiskamer komen voor een gezellige en leerzaam samen zijn. Voor de inhoud van de middag of avond kun je de keuze maken uit de hieronder genoemde workshops.

Als gastvrouw/ gastheer krijg je de mogelijkheid om een keer een privé coaching van 1,5 uur te ervaren t.w.v. € 90,- waarin we dieper in gaan op je eigen karaktertype. 
Ben je nieuwsgierig naar meer informatie over de huiskamer gesprekken, vraag dan de brochure aan via het info@gesprekmetyvet.nl
Het Enneagram & de 9 karakters

Maak kennis met de negen karaktertypes uit het Enneagram, leer hoe gedrag ontstaat en ervaar door verschillende werkvormen hoe je de karakters kan herkennen of hoe je er mee om kan gaan. Herken je karakter en die van anderen en ontdek wat kennis hierop voor jou kan betekenen.
NB. Deze workshop kan ook specifiek ingezet worden op gedrag bij kinderen in verschillende leeftijdsfase; peuter/ kleuter, basisschoolleeftijd en pubertijd. 

De Weg naar vrijheid
Een kind loopt zeven ontwikkelingsfase in zijn leven door. En na 21 jaar herhalen deze fasen zich weer. Elke leeftijd heeft zijn eigen behoeften, ook wel kernverlangens genoemd. Ook brengt elke leeftijd zijn eigen taken mee. Ontdek wat je voor je kind kan betekenen in elke leeftijdsfase tot 21 jaar. Hoe kan je gedrag voorkomen of bijsturen. Of ontdek wat je zelf gemist hebt in je leven en hoe je dit gemis kan helen.  NB. Deze workshop kan ook verdiept worden met een cursus waarbij er meer wordt ingegaan op elke ontwikkelingsfase met zijn kernverlangens en het ervaren een grotere rol gaat spelen. 
Geef je karakter kleur

Na een uitleg over het ontstaan van gedrag en de negen karaktertypes uit het Enneagram gaan we het Enneagram inkleuren. Ontdek wat de kleuren betekenen. Elke kleur zegt iets over je huidige gemoedstoestand en de plaats waar je deze inkleurt in het Enneagram geeft je inzichten in de thema’s die er nu in je leven spelen. Aan de hand van het kleurboek ‘Kleur je karakter’ ga je je eigen karakter analyseren en krijg je handvatten en/ of bevestiging  op de vraagstukken die op het moment bij je spelen.

Ontdek de talenten van je kind

Ontdek je talent en je zelfbeeld groeit, gedrag verandert en je krijgt zelfvertrouwen. Wat zijn talenten en hoe kun je die herkennen bij jezelf en je kind? Hoe kun je deze kennis inzetten om je kind hiermee een beter zelfbeeld te geven en sterker in zijn schoenen te laten staan? Leer je eigen talenten herkennen en ontdek wat jij als opvoeder kan doen met de kennis op het talent van je kind. Ervaar de positieve verandering in zijn/ haar gedrag.

Coaching

Door een persoonlijk gesprek geef ik je inzicht in je eigen karaktertype, het ontstaan van je gedrag, je kwaliteiten, je valkuilen en je behoeften. Ontdek in welk proces je zit en hoe je het beste uit jezelf kan halen. 
Ben je ook opvoeder, ouder of leerkracht? Maak kennis met je eigen opvoedingsstijl en hoe bewustwording hierop reactie van je omgeving op een positieve manier kan beïnvloeden.